Πολιτική Απορρήτου

Στο lovel θέλουμε να γνωρίζεις και να έχεις έλεγχο στο ποια δεδομένα μοιράζεσαι μαζί μας και στο τι κάνουμε εμείς με αυτά. Το κείμενο αυτό (που ονομάζεται Πολιτική Απορρήτου) εξηγεί με απλά λόγια αλλά και σαφήνεια τι δεδομένα συλλέγουμε και πως τα χρησιμοποιούμε. Σκοπός του είναι να σε βοηθήσει να αποφασίσεις ποια δεδομένα θες να μοιράζεσαι μαζί μας και με ποιο τρόπο.

Lovel & προσωπικά δεδομένα με απλά λόγια

Σου προτείνουμε να διαβάσεις ολόκληρη την πολιτική, ωστόσο συνοψίζουμε τα σημαντικότερα σημεία της εδώ για να σε διευκολύνουμε:

  • Όταν χρησιμοποιείς το lovel.gr — ακόμα και για μια απλή αναζήτηση προϊόντων — λαμβάνουμε από εσένα προσωπικά δεδομένα όπως η διεύθυνση IP και ο τύπος της συσκευής που χρησιμοποιείς, χωρίς αυτά να σε ταυτοποιούν. Επιπλέον, επιλέγοντας να δημιουργήσεις λογαριασμό στο lovel.gr μοιράζεσαι μαζί μας τη διεύθυνση e-mail σου και στοιχεία ενός δημόσιου προφίλ, όπως το ονοματεπώνυμο σου, το φύλο σου και μια φωτογραφία χρήστη. Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία αυτά για τη διασφάλιση του λογαριασμού σου καθώς και για να επικοινωνήσουμε μαζί σου για θέματα που σε αφορούν.
  • Το lovel.gr θέλει να κάνει τις online αγορές σου καλύτερες. Σου παρέχουμε τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις στο λογαριασμό σου προϊόντα που σε ενδιαφέρουν. Τo lovel.gr σου δίνει τη δυνατότητα να παραγγείλεις προϊόντα που επιθυμείς, οπότε, στην περίπτωση αυτή διαβιβάζουμε τα στοιχεία της παραγγελίας στο δημιουργό από τον οποίο παραγγέλνεις με σκοπό την εξυπηρέτηση της παραγγελίας.
  • Το lovel.gr παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους δημιουργούς (συνομιλίες, αξιολογήσεις).

    Οι συνομιλίες είναι ορατές μόνο σε εσένα και στον δημιουργό με τον οποίο συνομιλείς καθώς και σε εμάς για τη διασφάλιση ορθής επικοινωνίας. Εάν είσαι εγγεγραμμένος χρήστης, είναι επώνυμες και συνδέονται με το ονοματεπώνυμο που έχεις δηλώσει κατά την εγγραφή σου. Εάν επικοινωνείς με τον δημιουργό ώς επισκέπτης, το lovel.gr ζητά το email σου για να διατηρεί και να σου αποστέλλει το μήνυμα της συνομιλίας σας.

Οι αξιολογήσεις είναι ορατές μόνο στους δημιουργούς. Είναι επώνυμες, συνδέονται με το ονοματεπώνυμο που έχεις δηλώσεις κατά την εγγραφή σου και τα στοιχεία της παραγγελίας σου.

  • Μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου μπορείς να επιλέξεις ποια δεδομένα θα μοιράζεσαι μαζί μας. Όσον αφορά την επικοινωνία μέσω newsletter, μπορείς να διαχειριστείς τις προτιμήσεις επικοινωνίας μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου.

Για οποιαδήποτε απορία ή παρατήρηση σχετικά με την πολιτική αυτή, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας με ένα e-mail που θα βρεις στην σελίδα επικοινωνία του lovel.gr

Δεδομένα που μας παρέχεις

Αρκετές από τις υπηρεσίες που παρέχουμε απαιτούν επιπρόσθετα δεδομένα για να λειτουργήσουν.

Στοιχεία λογαριασμού

Δε χρειάζεται να έχεις λογαριασμό για να χρησιμοποιήσεις το lovel.gr, ωστόσο μπορείς να επιλέξεις να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό προκειμένου να χρησιμοποιήσεις μερικές από τις υπηρεσίες μας — τα «αγαπημένα» — ή για να γράψεις μια αξιολόγηση δημιουργού. Αν επιλέξεις να δημιουργήσεις λογαριασμό lovel.gr, θα σου ζητήσουμε το e-mail σου, ένα όνομα χρήστη, και το φύλο σου. Το όνομα χρήστη θα εμφανίζεται σε όλη τη δημόσια δραστηριότητά σου, όπως οι συνομιλίες και οι αξιολογήσεις παραγγελιών. Θα χρησιμοποιούμε το e-mail σου για να επικοινωνήσουμε μαζί σου και για να λαμβάνεις ειδοποιήσεις από το lovel.gr. Τέλος, μπορείς να επιλέξεις να μοιραστείς μαζί μας στοιχεία όπως το φύλο σου για να μας βοηθήσεις να εξάγουμε στατιστικά για το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε.

Προϊόντα και αγορές

Εφόσον επιλέξεις, μπορείς να αποθηκεύσεις τα αγαπημένα σου προϊόντα στο λογαριασμό σου. Μπορεί να σου ζητήσουμε μέσω e-mail να γράψεις μια αξιολόγηση για κάποια παραγγελία που έλαβες, ή να σου στείλουμε ειδοποιήσεις για αλλαγές στα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν.

Στοιχεία αποστολής / χρέωσης

Για να μπορέσουμε να διεκπεραιώσουμε την παραγγελία σου, μοιραζόμαστε τα στοιχεία αποστολής με την εταιρεία μεταφορών και με το δημιουργό από το οποίο θα αγοραστούν τα προϊόντα, ενώ τα περιεχόμενα της παραγγελίας τα μοιραζόμαστε μόνο με το δημιουργό

Αν είσαι συνδεδεμένος στο lovel.gr τα στοιχεία αποστολής αποθηκεύονται για χρήση σε μελλοντικές παραγγελίες. Μπορείς να δεις και να διαχειριστείς τις διευθύνσεις σου στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου.

Επιπλέον, τα στοιχεία της παραγγελίας σου αποθηκεύονται για λογιστικούς λόγους.

Δεδομένα που λαμβάνουμε

Όταν χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες μας ή επισκέπτεσαι άλλες σελίδες που ενσωματώνουν περιεχόμενο από το lovel.gr, μπορεί να λάβουμε δεδομένα που σε αφορούν. Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά — μαζί με τα δεδομένα που μοιράζεσαι μαζί μας — προκειμένου να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας.

Cookies

Τα Cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν κομμάτια πληροφορίας που αποθηκεύονται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σου και τα οποία μας στέλνεις σε κάθε σου επίσκεψη. Χρησιμοποιούμε cookies για να μπορέσουμε να σου προσφέρουμε εξατομικευμένο περιεχόμενο και για να μετράμε τις επιδόσεις του lovel.gr και να εξάγουμε στατιστικά στοιχεία για τη χρήση των υπηρεσιών μας. Οι περισσότεροι browsers αποδέχονται τα cookies αυτόματα, ωστόσο μπορείς να ελέγξεις τη συμπεριφορά του browser σου από τις ρυθμίσεις του. Έχε ωστόσο υπόψη σου ότι τα cookies είναι απαραίτητα προκειμένου να λειτουργήσει ο λογαριασμός σου, αν και δεν είναι απαραίτητα για κάθε χρήση του site: για παράδειγμα, η απλή περιήγηση στα προϊόντα λειτουργεί και χωρίς cookies.

Ιστορικό κίνησης

Όλες οι δικτυακές υπηρεσίες έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα δεδομένα που αποστέλλονται από τη συσκευή σου κατά την πλοήγησή σου στο internet. Έτσι και εμείς λαμβάνουμε δεδομένα από την πλοήγησή σου στο lovel.gr  και από την αλληλεπίδρασή σου με τις λοιπές υπηρεσίες μας, ακόμα και αν δεν έχεις λογαριασμό lovel.gr. Το σύνολο των δεδομένων αυτών το ονομάζουμε Ιστορικό Κίνησης.

Tο Ιστορικό Κίνησης αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες όπως η διεύθυνση IP, ο τύπος και ο κατασκευαστής της συσκευής σου, ο τύπος του browser και του λειτουργικού συστήματός σου, η σελίδα που επισκέπτεσαι, η σελίδα που σε παρέπεμψε σε εμάς, οι όροι αναζήτησης που χρησιμοποίησες καθώς και τα cookies σου.

Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά για να εξασφαλίσουμε ότι οι υπηρεσίες μας λειτουργούν με ασφάλεια και ταχύτητα, για να βελτιώσουμε το περιεχόμενο που παρέχουμε και για να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα του lovel ως υπηρεσία. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με δεδομένα που μας παρέχεις για να σου δείξουμε εξατομικευμένο περιεχόμενο που πιθανόν θα σε ενδιαφέρει περισσότερο.

Πληροφορίες που μοιραζόμαστε με τρίτους

Το lovel.gr  είναι φτιαγμένο για να σου προσφέρει μια μοναδική αγοραστική εμπειρία online. Σε γενικές γραμμές δε μοιραζόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα με τρίτους. Στις περιπτώσεις που το κάνουμε, το κάνουμε είτε με τη συγκατάθεσή σου, είτε επειδή είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, είτε επειδή πρέπει να συμμορφωθούμε με τους νόμους που ισχύουν.

Πάροχοι υπηρεσιών

Προκειμένου να σου προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, λαμβάνουμε με τη σειρά μας υπηρεσίες από εταιρείες που βρίσκονται στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε το Google Analytics για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα πως οι χρήστες μας χρησιμοποιούν το lovel.gr και χρησιμοποιούμε δίκτυα δεδομένων τρίτων για να διασυνδέσουμε τις υποδομές μας με το internet. Μπορεί να μοιραστούμε προσωπικά σου δεδομένα με κάποιους από αυτούς τους παρόχους, κατά τρόπο όμως που συμβαδίζει με την Πολιτική μας και πάντα με τη δέσμευση ότι τα δεδομένα αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο με τρόπο που εμείς θα υποδείξουμε. Επίσης μοιραζόμαστε τα στοιχεία πληρωμής σου με παρόχους υπηρεσιών πληρωμής προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις πληρωμές ή να γίνει μια αμφισβήτηση συναλλαγής.

Χρησιμοποιούμε υπηρεσίες Newsletter για marketing automation και πληροφορίες που αφορούν τη περιήγηση σου στο site (ποια προϊόντα βλέπεις, περιεχόμενα του καλαθιού κλπ) διαβιβάζονται σε αυτήν κατά την πλοήγησή σου στο site.

Χρησιμοποιούμε στις σελίδες μας την υπηρεσία Facebook Login, που σου επιτρέπει να εγγραφείς και να συνδεθείς στο Lovel.gr με τον Facebook λογαριασμό σου. H χρήση της υπηρεσίας διέπεται από τη πολιτική απορρήτου του Facebook. Εφόσον επιλέξεις να κάνεις χρήση της υπηρεσίας Facebook Login, το lovel.gr διαβάζει το email σου, το ονοματεπώνυμό σου και την φωτογραφία προφίλ σου από το facebook.

Συμμόρφωση με το νόμο

Μπορεί να αποθηκεύσουμε, χρησιμοποιήσουμε ή κοινοποιήσουμε προσωπικά σου δεδομένα εφόσον κρίνουμε ότι αυτό είναι απαραίτητο για να συμμορφωθούμε με την ισχύουσα νομοθεσία ή με μια νομική διαδικασία σε εξέλιξη, ή αν πρόκειται για την προστασία της ζωής ενός ατόμου, καθώς και για να εξασφαλίσουμε την ακεραιότητα της υπηρεσίας μας απέναντι σε κακή χρήση, όπως η διάδοση δυσφημιστικού, ακατάλληλου ή ανεπιθύμητου περιεχομένου. Επίσης μπορεί να κάνουμε το ίδιο για να αντιμετωπίσουμε περιστατικά απάτης.

Ιδιοκτησιακό καθεστώς

Τα δεδομένα που μοιράζεσαι μαζί μας αποτελούν περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας μας και την ακολουθούν. Ωστόσο μπορείς ανά πάσα στιγμή να ζητήσεις τη διαγραφή ή διόρθωσή τους με ένα e-mail στην σελίδα επικοινωνίας του lovel.gr

Διασφάλιση προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ 2016/679), τυχόν ειδικότερης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για ορισμένους τομείς, της εκάστοτε ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Ν. 3471/2006, ως εκάστοτε ισχύει) και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ)

Ασφάλεια συναλλαγών

Για την ασφάλεια των συναλλαγών σου, χρησιμοποιούμε πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-2048bits πιστοποιημένο από την εταιρία Let’s Encrypt (Let’s Encrypt Authority X3).

Μη-προσωποποιημένη πληροφορία

Μοιραζόμαστε μη-προσωποποιημένη πληροφορία με τη μορφή στατιστικών ή συγκεντρωτικών στοιχείων για τη δημοφιλία προϊόντων, δημιουργών και κατηγοριών με τους δημιουργούς που συμμετέχουν στο lovel.gr

Διαχειρίσου τα δεδομένα σου

Μπορείς να ελέγξεις, να διορθώσεις ή/και να διαγράψεις τα δεδομένα σου ανά πάσα στιγμή μέσα από τις ρυθμίσεις του προφίλ σου. Επίσης μπορείς να ζητήσεις διαγραφή του λογαριασμού σου. Επιπλέον μπορείς να επιλέξεις να εξαιρεθείς από την επεξεργασία προσωπικών σου δεδομένων εφόσον το επιθυμείς.

Πρόσβαση στα προσωπικά σου στοιχεία και ενημέρωσή τους

Εφόσον διαθέτεις λογαριασμό στο lovel.gr, μπορείς ανά πάσα στιγμή να έχεις πρόσβαση στα προσωπικά σου στοιχεία μέσω του προφίλ σου και να τα αλλάξεις, διορθώσεις ή διαγράψεις εφόσον το επιθυμείς.

Διαγραφή

Μπορείς να ζητήσεις τη διαγραφή του λογαριασμού σου, στέλνοντάς μας e-mail στο info@lovel.gr

Επιπλέον πληροφορίες ή βοήθεια

Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή παρατήρηση σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου.

Υπεύθυνη αρχή για την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα στην Ελλάδα είναι η Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τα στοιχεία επικοινωνίας της οποίας μπορείς να βρεις εδώ.

Σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την ΚΥΑ 70330/2015, προβλέπεται πλέον και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ – Alternative Dispute Resolution) στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν έχεις την ιδιότητα του καταναλωτή (δηλ. φυσικό πρόσωπο που ενεργεί εκτός επαγγελματικής ιδιότητας) και έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα με αγορά που πραγματοποίησες από το lovel μπορείς να κινήσεις την διαδικασία ΕΕΔ δια μέσου της ενιαίας πανενωσιακής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ) την οποία μπορείς να βρείς εδώ.

Lovel.gr και παιδιά

Το Lovel.gr δεν απευθύνεται σε παιδιά και πρέπει να είσαι τουλάχιστον 18 ετών για να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες μας.

Αλλαγές στην Πολιτική μας

Κατά καιρούς θα αναθεωρούμε την Πολιτική αυτή, αλλά η πιο πρόσφατη έκδοσή της θα είναι πάντα διαθέσιμη στο https://www.Lovel.gr/privacy. Αν κρίνουμε ότι μια αναθεώρηση είναι σημαντική, θα σε ειδοποιήσουμε μέσω e-mail χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου. Σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας αποδέχεσαι την Πολιτική αυτή και δεσμεύεσαι από τους όρους της.

Η πολιτική αυτή αναθεωρήθηκε τελευταία φορά στις 13/11/ 2019 και ισχύει από τις 13/11/2019.

Σύνολο 0,00 μαζί με μεταφορικά